Snart börjar grillsäsongen..

Nu börjar snart grillsäsongen med allt vad det innebär av möjligheter.

Däremot så startade jag min hårt trimmade gasolgrill och insåg raskt att den var helt livsfarlig. Inte nog med att den är uppbränd i alla plåtar, utan den läcker som ett såll och måste bytas ut mot en ny. Kärt besvär tycker jag som älskar att köpa nya grillar.

Jag fick en tanke att vi alla kanske borde undersöka hur våra grillar har klarat vintern. Om din gasolgrill har som min stått ute så kan jag lova att den är svårt rost angripen och eventuella slangar och munstycken måste ses över innan du startar, annars kan det hända obehagliga överraskningar.

Bränn ur grillen oavsett om det är gasol eller kol ordentligt och borsta ur den innan du grillar första gången, då blir det lättare att göra rent och allt som har vuxit i grillen under vintern försvinner.

Så här tidigt på våren så tycker jag om att grilla korvar av alla sorter t.ex. Marquez (lammkorv) , rå Chorizo eller Salsiccia korven är personliga favoriter med mycket smaker. Men det är nog bara timmar kvar till första Entrecoten landar på gallret.

Med mycket värme

Håkan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *