Föreläsningar: köttkvalitet och ändamål – från avel till tallrik

Våra köttkonsumenter ställer allt högre krav på sin mat, på matproducenter, på uppfödare av djur och på oss bakom köttdisken i butiken.  Det tycker jag är bra, det gör det både roligare och mer stimulerande att jobba med kött. Med en kunnigare konsument blir hela köttbranschen mer på hugget, vilket får konsekvenser för allt inom köttproduktion, från djurens välfärd till ätkvaliteten på tallriken.

För att möta kraven och för att kunna svara på konsumentens relevanta frågor, eller ge dem inspiration och råd kring att tillaga en riktigt god kötträtt behöver vi bli mer medvetna om våra arbetssätt, om vårt sortiment, om köttets kvalitet och de många faktorer som ligger bakom kvaliteten.

Vi behöver engagera oss mer de olika köttdetaljernas bästa användningsområden. Och vi behöver engagera oss ännu mer i hur vi märker köttet på våra förpackningar för att på bästa sätt guida våra kunder till rätt köttdetalj.

Vi måste även göra oss tydligare med att redogöra för hur vi arbetar med kött, hur vi väljer leverantörer, vilka krav vi ställer på aktörerna i de olika leden. Det handlar om att öka kunskapen om och engagemanget för kött och utveckla oss själva i våra respektive yrkesroller.

Behöver du och dina kollegor få nya perspektiv på er viktiga roll att öka medvetenheten om kött och kvalitet, om djurens välfärd, om hur du skapar en perfekt köttmåltid? Kanske rentav göra måltidslösningen och kundservicen ännu intressantare, till exempel genom ännu bättre tajming och känsla för årets olika säsonger och helger? Ja, då är du välkommen att höra av dig. Kontakta mig så resonerar vi oss tillsammans fram till en föreläsning som passar dig och dina kollegor för den situation ni befinner er i.

Sänd mig ett meddelande så syr vi ihop ett program för dig.

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Telefonnummer (obligatorisk)

Ämne (obligatorisk)

Ditt meddelande (obligatorisk)