Köttprovning

Prova på hur riktigt gott kött smakar, när på året det smakar bäst.

I trevlig inspirerande restaurangmiljö och bland goda vänner skapar vi tillsammans en fantastisk kväll som handlar om hur ett riktigt gott kött ska smaka och hur ätupplevelsen förstärks av rätt tillbehör.

Vi tar det helt från början och startar med att bestämma vilket köttdetalj vi ska tillaga. Och det gör vi bäst utifrån var på året eller säsongen vi befinner oss. Tillgången på olika köttdetaljer varierar med säsongen och smakerna likaså. Så naturligtvis försöker vi tajma upplevelsen med eventuell storhelg eller efter säsongens olika primörer, vare sig det gäller själva köttdetaljen eller andra viktiga tillbehör.

Vi siktar in oss på ätuppelvelsen

Konsten att lyckas med kött handlar om att sikta in sig på själva ätupplevelsen, det vill säga att få fram den bästa smaken, konsistensen och utseendet på din köttdetalj samt att få den att gifta sig med de rätta tillbehören.

Kunskap om kött gör gott

Själva kunskapen om kött är ju bara det en viktig ingrediens som vidgar och fördjupar upplevelsen. Du väljer själv hur stor del du vill ha i själva tillagningen.

Köttprovning är för alla. Målet är att du ska känna hur ett riktigt gott kött smakar, att du får insikt i att det är många olika moment och beslut som påverkar den totala ätupplevelsen. Från uppfödning av djuret till tillagning, mix av tillbehör samt valet av dryck och servering.

Efter en kväll är det tänkt att du ska få en känsla för hur du omsätter kunskapen i handling och tillagning. Du blir en bättre och tryggare hemmakock helt enkelt, och kanske en av alla oss som vill ha bättre kött i butikerna. Du kanske blir en av oss som bidrar till att öka och sprida medvetenheten om kötthantverket och respekten för djurens välfärd.

Boka köttprovning

Välkommen att boka in dig på en fantastisk köttprovning. Det finns alltid något att fira och det görs ju alltid bäst med riktigt god mat, ny kunskap och goda vänner.

Begär spännande förslag

Smakar det så kostar det och priset för evenemanget varierar efter tillgång och efterfrågan på råvaror samt i vilken miljö som gör sig bäst efter dina önskemål.  Berätta mer om vad hur du tänker dig att kvällen ska se ut. Vi hjälper dig att ta fram förslag på både kötträtt, upplägg och miljö.

Sänd mig ett meddelande så syr vi ihop ett program för dig.

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Telefonnummer (obligatorisk)

Ämne (obligatorisk)

Ditt meddelande (obligatorisk)