Kalvkött

Styckningsschema Kalv - Håkan Fällman

Styckningsschema Kalv – Håkan Fällman

Kalvkött är en produkt som har varit svårt att få tag i bra kvalitet av tidigare på grund av felaktigheter i uppfödningen. Men den svenska kalven börjar nu bli en riktigt bra produkt i butikerna igen.

Tidigare ville man att kalv skulle vara vit i köttet, men det är inte det viktigaste. Kalv ska vara hälsosamt rosa till mörk rosa i färgen, det ger ett gott kött med mera smak. Undvik det mörkt röda till nästan vinröda köttet, det kan vara ett hårt tuggmotstånd i köttet efter tillagning.

 

Undvik det mörkt röda till nästan vinröda kalvköttet

Det är dina egna värderingar vad gäller uppfödning och ursprung som bestämmer om du vill köpa svenskt eller importerat kalvkött, men oavsett vilket bör du undvika riktigt rött kött som är grövre och hårdare i strukturen. Det kan vara ett hårt tuggmotstånd i köttet efter tillagning.