Bakdelen

Köttet från bakdelen består av större och köttigare muskler med minbre senor och hinnor och är utmärka för tillagning i ugnen.

  • Innanlår är mycket magert och smakrikt och dessutom fri från senor. Det har ett stort användningsområde. Kan grillas i skivor, serveras ugnstekt eller användas i sjömansbiff, rulader och i alla typer av grytor.
  • Rulle används oftast strimlad eller tärnad till olika grytor. Men prova gärna att laga ”Salta biten” som var Tore Wretmans paradrätt. Han döpte till och med sin båt till ”Salta biten”.
  • Ytterlår Passar utmärkt till Sjömansbiff, Oxrulader och grytor.
  • Rostbiff är en mör och finfibrig stek med god smak. Den delas ofta i två delar till rostas och Rostbiffhjärta (eller bara Rostbiff).
  • Fransyskan har en bra konsistens och blir mycket saftig och god när den steks långsamt i ugnen. Fransyskan är den självklara oxsteken.