Om mig, Håkan Fällman

Håkan Fällman

1963 startade min far, Lars-Gösta Fällman Restaurangkött AB. Och i hela mitt liv har jag arbetat, inspirerats och lärt mig av honom och min mor Ingegerd (Lillan) Fällman, allt från kvalitetsmedvetande och professionellt bemötande till fingertoppskänsla och lyhördhet gentemot kunden.

1999 började vi bygga ett nytt företag, Fällmans Kött Aktiebolag, där tradition, kvalitetsmedvetenhet, oberoende och nytänk var vår ledstjärna. Under åren som gick fick företaget utmärkelser som kunglig hovleverantör, gastronomiska akademiens utmärkelser och M Sandahl foundations hederspris.

Numer är jag flitigt anlitad som konsult, utbildare och föredragshållare och kommer mer än gärna och föreläser för såväl kockelever som yrkesmänniskor i branschen.

Är du köttkonsument och tycker att hög kvalitet på kött är en självklarhet, kanske rentav en rättighet?

Är du kanske också lite fundersam över kvaliteten på det kött du idag finner i din butik? – Då är min bok något för dig. I vårt land har vi lång tradition och djup yrkeskunskap inom djuruppfödning, slakt, köttproduktion och förädling, något jag gärna kallar ”Det svenska kötthantverket”. Dock lever detta hantverk en tynande tillvaro i en tid då storskalighet och lönsamhet går före allt annat. Före kvalitet, före ansvar, före yrkesstolthet och före konsumenternas önskemål om ett bra och smakrikt kött.