Biff Rydberg på Fällmans vis

Biff Rydberg på Fällmans vis

Ingredients

  • 600 g oxfilé
  • 600 g fast potatis
  • 2 stora gula lökar
  • 4 ägg
  • Dijonsenap
  • 75 g smör
  • Salt och svart peppar

Instructions

  1. Börja med att sätta ugnen på 175 grader.
  2. Skala och tärna potatisen i 1 centimeter stora tärningar
  3. Skölj tärningarna och koka i saltat vatten i 10 minuter.
  4. Lägg tärningarna i en smord form och ställ dem i ugnen.
  5. Tärna löken och stek den mjuk i olja.
  6. Tärna oxfilén i 2 centimeter stora tärningar.
  7. När potatisen nästan är klar så sänker du ugnen till 100 grader.
  8. Stek cirka 200 g kött åt gången i en het grillpanna på spisen, salta och peppra och lägg köttet i en ugnsform.
  9. Upprepa tills du har stekt allt kött, ställ formen i ugnen tillsammans med potatis och lök.
  10. Knäck äggen och spara bara gulan.
  11. Servera allting samtidigt med kött, potatis och lök på tallriken.
  12. Ställ ett ½ äggskal med äggulan i mitten.
Biff Rydberg på Fällmans vis

Ingredients

  • 600 gr Oxfilé
  • 600 gr fast potatis
  • 2 st stora gula lökar
  • 4 st ägg
  • Dijonsenap
  • 75 gr smör
  • Salt och svartpeppar

Instructions

  1. Börja med att sätta ugnen på 175 gr.
  2. Skala och tärna potatisen i 1 centimeter stora tärningar
  3. Skölj tärningarna och koka dom i saltat vatten i 10 minuter.
  4. Lägg tärningarna i en smord form och ställ dom i ugnen.
  5. Tärna löken och stek den mjuk i olja.
  6. Tärna oxfilén i 2 centimeter stora tärningar.
  7. När potatisen nästan är klar så sänker du ugnen till 100 gr.
  8. Stek ca 200 gr kött åt gången i en het grillpanna på spisen salta och peppra och lägg köttet i en ugnsform.
  9. Upprepa tills du har stekt allt köttet, ställ formen i ugnen tillsammans med potatis och lök.
  10. Knäck äggen och spara bara gulan.
  11. Servera allting samtidigt med kött, potatis och lök på tallriken.
  12. Ställ ett ½ äggskal med äggulan i mitten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *