Buljongkokt reninnanlår med dill- & pepparrotscrème

Buljongkokt reninnanlår med dill- & pepparrotscrème

Ingredients

  • 1 kg putsad reninnanlår
  • 2 l vatten
  • 1 morot, i bitar
  • 1 gul lök, i bitar
  • 10 cm purjolök, i bitar
  • 1 liten palsternacka, i bitar
  • 1 tsk vitpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • salt
  • Grönsaker till servering:
  • 8 st vårlök, ansade och halverade
  • 8 st minimorötter, skrubbade
  • 1 palsternacka, i bitar
  • dill- & pepparrotscrème
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk färsk, nyriven pepparrot
  • 1 msk dill, hackad
  • 1 tsk citron, pressad
  • salt, vitpeppar

Instructions

  1. Stick in köttermometern i den tjockaste delen och lägg köttet i en gryta. Täck med vatten och salta lätt. Koka upp och skumma väl. Tillsätt grönsaker och kryddor. Låt sjuda ca 1 timme tills köttet är mört (innertemp 62 grader eller känn med en kniv).
  2. Plocka upp köttet, låt det svalna. Sila buljongen och låt koka ner något. Skär upp köttet i tunna skivor. Smaka av buljongen med salt.
  3. Koka grönsakerna just innan servering i buljongen från köttet.
  4. Vispa crème fraiche fluffig med elvisp eller matberedare med visp och smaksätt med resterande ingredienser.
  5. Lägg upp kött och grönsaker i varma tallrikar, häll över buljong.
  6. Servera med tunnbröd, smör och en klick dill- & pepparrotscrème.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *