Gräddkokt blandfärs, rökt sidfläsk med champinjoner och pressad potatis

Av  Magnus EK

Gräddkokt blandfärs, rökt sidfläsk med champinjoner och pressad potatis.

Ingredients

  • 300 g blandfärs
  • 200 g rökt sidfläsk (skuret i tärningar)
  • 2 gula lökar
  • 2,5 dl vispgrädde
  • matolja
  • 100 g champinjon
  • 1 schalottenlök (finhackad)
  • vinäger
  • salt och peppar

Instructions

  1. Fräs den gula löken, sidfläsket och färsen i lite matolja i cirka 1 minut under omrörning. Tillsätt grädden och koka på medelhög värme till en grötliknande konsistens.
  2. Smaka av med salt och rikligt med grovmalen svartpeppar. Skiva champinjonerna, blanda med lite vinäger, salt, schalottenlöken och matolja.
  3. Servera med kokt pressad potatis, champinjonsalladen och gärna lite inlagda grönsaker eller pressgurka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *