Kalvblanquette

Kalvblanquette

Ingredients

  • 1 Kg kalvkött av bog i tärningar om 3x3x3 cm
  • 350 gr champinjoner (gärna små vita)
  • 350 gr pärllökar
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • en halv purjolök
  • 2 lagerblad
  • 2-3 dl riktig vispgrädde
  • saft av en halv citron och/eller dijonsenap
  • salt och vitpeppar
  • Maizena mjöl

Instructions

  1. Lägg kalvköttet i en stor gryta täck med vatten låt koka upp, skumma av och byt vatten.
  2. Tillsätt gul lök, morot, lagerblad samt örterna. Koka tills köttet är mört.
  3. Lyft köttet och sila buljongen, kasta grönsakerna.
  4. Lägg pärllöken i en liten kastrull täck med kallt vatten, lägg i 1 matsked smör, koka upp
  5. Låt det koka tills vattnet har förångat (löken ska inte ta färg).
  6. Gör likadant med champinjonerna.
  7. Koka upp ca 4 dl. av buljongen tillsammans med grädden. Låt koka ihop.
  8. Tillsätt kalvkött, champinjoner och lök
  9. Smaka av med salt, peppar, citronsaft eller dijonsenap och red av.
  10. Servera med fullkornsris.
  11. Till denna rätt du inte använda persilja eller annat grönt, utan den ska vara "vit".

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *