Kalvlever Anglais

kalvlever Anglais

Ingredients

  • 600 gr kalvlever i skivor
  • 12 tjocka skivor bacon
  • 1 dl kapris
  • 1 dl tärnade rödbetor
  • 200 gr smör,
  • vetemjöl, salt, vitpeppar.

Instructions

  1. Smaka av mjölet med salt och peppar, vänd sedan leverskivorna i mjölet.
  2. Lägg cirka en fjärdedel av smöret i stekpannan.
  3. När smöret tystnat, lägg i hälften av levern och stek cirka 3 minuter på varje sida.
  4. Lyft upp och lägg levern på ett varmt fat. Upprepa med resterande lever.
  5. Stek/grilla baconskivorna knapriga.
  6. Smält resterande smör i en liten kastrull, värm på kapris och rödbetor i smöret.
  7. Servera levern på tallrik, toppad med smöret och baconet.
  8. Som tillbehör fungerar kokt potatis eller potatispuré utmärkt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *