Kalvlevergryta med fläsk och inlagd blomkål

Av Magnus EK.

Kalvlevergryta med fläsk och inlagd blomkål

Ingredients

  • 400 g kalvlever (skuret i 2-3 cm bitar)
  • 2 msk Madeira vin
  • 400 g kokt sidfläsk (skuret i 2-3 cm bitar)
  • 5 dl mörk kalvfond
  • 2 gula lökar (hackad)
  • 1 krm kryddpeppar (finmalen)
  • 8 medelstora potatisar (skalade och kokta)
  • rödvinsvinäger
  • matolja
  • toppredning med vetemjöl
  • salt
  • ½ blomkålshuvud
  • 1, 5 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 3 dl ättika
  • 1 msk salt
  • ½ tsk svartpeppar (hel)
  • 2 lagerblad
  • 8 kryddpepparkorn

Instructions

  1. Hetta upp lite matolja i en kastrull, stek levern i kastrullen så levern får fin färg runt om. Lyft upp levern från grytan, tillsätt löken och fläsket och fräs det i ca 2-3 min.
  2. Tillsätt fonden, kryddpeppar och koka upp. Red av med toppredning. Skär potatisen i kvartar och tillsätt till grytan. Slå på Madeiran.
  3. Vid servering tillsätt levern och smaka av med salt och vinäger.
  4. Servera med den inlagda blomkålen:
  5. Skär blomkålen i bitar. Lägg tillsammans med kryddor i ett kärl med tättslutande lock. Koka upp vatten, ättika, socker och salt. Slå på den kokande lagen på blomkålen tillsätt kryddorna. Låt svalna. Sätt i kyl minst tre dygn innan servering.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *