Kalvnjure

Kalvnjure

Skär bort fästena och putsa njurarna fria från talg. Klyv njurarna på längden och skär dem i centimetertjocka skivor. Lägg smöret i den heta pannan...

Ingredients

  • 2 stora kalvnjurar
  • 2-3 msk. smör
  • 4 cl. konjak
  • 3 msk. Dijonsenap
  • 3 dl. grädde
  • vetemjöl
  • salt och vitpeppar

Instructions

  1. Skär bort fästena och putsa njurarna fria från talg.
  2. Klyv njurarna på längden och skär dem i centimetertjocka skivor.
  3. Lägg smöret i den heta pannan.
  4. Salta och peppra skivorna, lägg dem i pannan när smöret tystnat.
  5. Vänd på njurarna när köttsaften börjar tränga upp och stek likadant på andra sidan.
  6. Slå över konjaken och bränn av. Ha ett lock tillhands om det börjar brinna mycket.
  7. Luta inte ansiktet över pannan och stå inte under köksfläkten.
  8. Slå över vispgrädde, lägg i buljongtärningen och låt koka ihop.
  9. Smaka av med salt, peppar och Dijonsenap.
  10. Servera med ris och en grönsallad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *