Kalvstek

Kalvstek

Ingredients

  • 800 gr kalvstek (fransyska)
  • bindgarn
  • 4 morötter
  • Maizena
  • 3 gula lökar
  • timjan
  • 200 gr rotselleri
  • tomatpuré
  • 4 buljongtärningar
  • grädde
  • 200 gr gröna ärtor
  • svartvinbärsgelé
  • 4 lagerblad
  • matolja
  • 1 kg potatis
  • smör
  • salt
  • vitpeppar
  • kalvfond.

Instructions

  1. Bind upp kalvsteken med hjälp av bindgarnet, salta, peppra och bryn runt om i het panna.
  2. Lägg ned steken i kokgrytan. Lägg i 2 morötter, 2 gula lökar och hälften av rotsellerin - allt skuret i bitar.
  3. Slå i vatten och 2 buljongtärningar, låt sedan sjuda under lock i ca 60 minuter.
  4. Steken är klar då köttsaften som sipprar ut vid prov med steknål är lätt rosa färgad.
  5. Lyft upp steken och låt vila under folie.
  6. Fräs resterande lök, morot, rotselleri, timjan och 1 msk tomatpuré i lite olja tills de
  7. får färg, sila över kokspadet koka ihop med grädde.
  8. Sila, smaka av med gelé, salt peppar samt eventuellt reda av såsen.
  9. Servera med pressgurka, gelé och kokt potatis

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *