Kalvjärpar med sås av senap, grädde, libbsticka och morötter

Kalvjärpar med senap, grädde och libbsticka morötter

Ingredients

  • 4 portioner:
  • 400 gr kalvfärs
  • 2 skivor vitt bröd
  • 1½ dl grädde
  • 1 ägg
  • 4 msk finhackad gullök smält i smör
  • 4 st schalottenlökar
  • ½ flaska vitvin
  • 3 dl grädde
  • 1 tsk cidersenap
  • 3 tsk dijonsenap
  • 250 gr morötter
  • ½ liter hönsbuljong
  • 30 gr färska blad från libbsticka
  • 30 gr bladpersilja
  • 100 gr smör

Instructions

  1. Skär av kanterna på brödet häll på grädden och knäck i ägget. Låt brödet svälla, blanda sedan i löken och färsen. Smaka av med salt peppar. Smöra en ungsfast form, forma sedan färsen till järpar med hjälp av en sked.
  2. Baka av i ugn 175 gr i cirka 15 minuter tills järparna är genomstekta.
  3. Såsen:
  4. Finhacka schalottenlöken, lägg i kastrull, slå på vinet och tillsätt senapen.
  5. Låt sedan koka tills hälften av vätskan återstår. Slå på grädden och låt koka några minuter. Red med lite majsena. Smaka av med salt peppar.
  6. Skala morötterna och skär dom i romber som kokas mjuka i hönsbuljongen. Lyft upp morötterna och koka ihop fonden tills det börjar bli simmigt. Lägg i morötterna igen tillsammans med finhackad libsticka och bladpersilja.
  7. Salta och peppra.
  8. Servera järparna med senapsåsen och kokt färsk potatis.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *