Parma- och salviafyllda kalvrullar

Efter Lottas många år av resor till Umbrien så föddes denna rätt en kväll hemma med familjen.

Parma och salvia fyllda kalvrullar

Ingredients

  • 4 tunna skivor av kalvinnanlår (cirka 150 g per skiva)
  • 4 skivor av Parmaskinka
  • 8 fina salviablad
  • salt och svartpeppar
  • olivolja till pannan
  • tandpetare
  • Tomatsås:
  • 8 stora färska tomater
  • 3 vitlöksklyftor
  • ½ kruka basilika
  • 1 grönsaksbuljong tärning
  • ½ krm peperoncino
  • 1 dl vitt torrt vin
  • Sätt ugnen på 175 grader

Instructions

  1. Lägg ut kalvskivorna, salta och peppra försiktigt. Lägg en skiva av Parmaskinkan på kalven och två salviablad. Rulla ihop och fäst med tandpetare.
  2. Stek kalvrullarna i olivolja på medelhög värme så att de får en fin färg. Lägg dem sedan i en smord ugnssäker form.
  3. Tomatsåsen
  4. Dela tomaterna och rensa ut kärnorna, hacka tomaterna, basilikan och vitlöken.
  5. Smält vitlöken mjuk i olivolja och häll sedan i tomaterna. Låt det koka i 10 minuter, Tillsätt basilika, grönsaksbuljongen, peperoncini och vitt vin och låt det koka ihop i ytterligare 10 minuter.
  6. Smaka av med salt och svartpeppar
  7. Häll alltihop över kalvrullarna i formen och låt stå i ugnen i ca 15 minuter eller tills rullarna är klara
  8. Servera med potatisklyftor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *