Saltimboca

Saltimboca

Ingredients

  • 600 gr kalvinnanlår i skivor a’ 150 gram
  • 4 skivor Prosciutto
  • 0,5 dl Marsalavin
  • 75 gr smör
  • 8 salviablad
  • olivolja
  • salt, peppar
  • bindgarn

Instructions

  1. Bred ut kalvinnanlåret på skärbrädan. Lägg på Prosciuttoskinkan och salviabladen samt rulla ihop.
  2. Fäst ihop köttet med bindgarnet så att det inte fläker ut sig.
  3. Lägg ca 25 gram smör och olivolja i pannan.
  4. När smöret har tystnat så salta och peppra köttet och bryn runt om.
  5. Slå sedan vinet över köttet och lägg på ett lock.
  6. Låt puttra på svag värme ca 5-10 minuter tills köttet är riktigt mjukt.
  7. Lyft köttet och vispa ner smöret i såsen som bildats i pannan, smaka av med salt och peppar.
  8. Servera med kokt potatis och späda ångade grönsaker eller ris.
  9. Klipp bort snörena innan servering.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *