Zucchini pasta från Umbrien

Lottas bästa pastaminne från Umbrien i Italien.

Zucchini pasta från Umbrien

Ingredients

  • 2 zucchini
  • 2 vitlökar
  • 4 1 centimeter tjocka skivor av rökt fläsksida (bacon)
  • 1 dl olivolja
  • 1 röd chili eller ½ tsk peperonicino
  • Salt och peppar

Instructions

  1. Finhacka vitlöken och låt den smälta i hälften av oljan utan att ta färg i en stekpanna. Lägg över vitlöken i en skål och spara fettet i stekpannan.
  2. Tärna den rökta sidan i 1 centimeter stora tärningar och stek i fettet från vitlöken på medelhög värme i ca 10 minuter.
  3. Tärna zucchinin i 1 centimeter stora tärningar och stek ihop med baconet i ytterligare 10 minuter eller till zucchinin är mjuk.
  4. Blanda i 2 tsk finhackad röd chili eller ½ tsk peperonicino och vitlöken, smaka av med salt och peppar.
  5. Koka penne pasta för bästa resultat och häll i röran och blanda runt ordentligt.
  6. Servera med nyriven parmesan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *